Kobričice (od 3 do 6 godina)

Program je namenjen najmlađim uzrastima koji se kroz igru i zabavu upoznaju sa osnovnim elementima tekvondoa. Da bi prvi dodir dece sa sportom i njihova iskustva bila pozitivna ovaj program deci pruža obilje igre i zabave koji stimulišu dečiju želju za učenjem novih veština. U ovom dobu kod dece naglasak je na razvoju brzine, ravnoteže, preciznosti, agilnosti, fleksibilnosti i sl. Kroz igru i zabavu ubacujemo u treninge osnovne tehnike iz tekvondoa trudeći se da ih ne prenatrpavamo kako ih ne bi demotivisali ili učinili da se osećaju nesigurnim.

Tekvondo je korejska borilačka veština nastala 40-ih godina dvadesetog veka spajanjem različitih veština koje su se vežbale u to vreme. Njeno ime dolazi iz reči Tae (태, hanja 跆), što znači udariti nogom, Kwon (권, hanja 拳), što znači udariti rukom i Do (도, hanja 道), što znači put. Tekvondo je udaračka veština koju odlikuju atraktivne nožne tehnike i brzina. disciplina koja nam pokazuje načine jačanja našeg duha i životne energije, treniranjem našeg tela i uma. Danas se tekvondo smatra jednom od najpopularnijih borilačkih veština i sportova,i jedan je među zvaničnim sportovima na Olimpijadi, a broj vežbača u svetu se procenjuje na više od 100 miliona.

Zvanja

Tekvondo zvanja se dele na deset učeničkih zvanja (GEUP) i deset majstorskih zvanja (dan). Novi polaznici kreću od desetog zvanja geup (beli pojas),samim početkom vežbanja i učlanjenjem u klub, stiče se pravo na nošenje belog pojasa. Za njega nije potrebno polaganje. Na svakom sledećem testiranju, učenik ima pravo da polaže za sledeći viši pojas, sve do majstorskih zvanja dan (crni pojas).

 Insturktor Andrea