Korisne informacije

Korisne Informacije

UPIS U VRTIĆ

Dragi roditelji,

Drago nam je da ste posetili naš sajt sa namerom da saznate kako i na koji način odrastanje vašeg deteta može biti čarobno.

Uz najrazličitije igre, vaše dete će naučiti sve potrebno za buduće korake ka obrazovanju. Ostavljate nam svoje najveće blago i mi smo spremni da svu svoju energiju i znanje usredsredimo na to da podjednako budemo ponosni kada deca postanu lekari, arhitekte, pravnici, a pre svega toga dobri i odgovorni ljudi.

Na raspolaganju vam je kontakt telefon na koji možete zakazati razgovor sa osobljem vrtića kako biste se uverili da smo zaista “čarobni” i da sa punim pravom nosimo naziv Čarobni svet plus.

Dokumentacija koja vam je potrebna prilikom uključivanja deteta u kolektiv “Čarobni svet plus” je:

izvod iz matične knjige rođenih za dete i oba roditeljafotokopija žiro računa roditelja koji je na odbijeniciočitane lične karte za oba roditelja

Prilikom adaptacije vašeg deteta u naš vrtić potrebno je poneti:

ranac u koji ćete spakovati rezervnu garderobu, pidžamu, flašicu za vodu(obeleženu ako je dete koristi)pelene(ako ih dete koristi), vlažne maramice, kremu za pelensku regiju

Uvek predlažemo postepenu adaptaciju koju ćete dogovoriti sa našim kolektivom a sve u cilju što boljeg prihvatanja vrtića.

Trenutno smo na lokaciji na Ustaničkoj sa adresom Rebeke Vest 66b, i vrtic Mirijevo na adresi Mirijevski bulevar 96.

Popunite online formu ili nas pozovite telefonom na 060/080-1485, 065/985-0814 i zakažite sastanak

Naš vrtić možete pratiti na facebook-u i na instagramu.

SUBVENCIJE ZA UPIS U VRTIC

Skupština Grada Beograda je na sednici održanoj 21.01.2015. godine donela Odluku o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi, čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice, koja je objavljena u Službenom listu Grada Beograda, broj 2/2015.

Pravo na naknadu dela troškova boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi(pravo na subvenciju) imaju roditelji:

državljani RSdeca prijavljena na teritoriji Grada Beogradaroditelji sa izdatom potvrdom(odbijenicom) od strane PU čiji je osnivač Grad Beograd

Prema dinamici koja je planirana od strane sekretarijata, procedura je sledeća:

svi roditelji koji su zainteresovani za subvenciju neophodno je da preuzmu potrvrdu u nekom od državnih vrtića. Potvrda se izdaje radi upisa u privatnu predškolsku ustanovusa potvrdom da dete nije upisano u državni vrtić, roditelji dolaze u privatnu predškolsku ustanovu “Čarobni svet plus” i sa našom ustanovom  potpisuju ugovor o prijemu deteta u vrtić, prema tržišnim uslovima prema kojima ustanova inače posluje.Roditelj će prema ugovoru koji je potpisao sa privatnom predškolskom ustanovom izmirivati svoje obaveze i plaćaće cenu koja je dogovorena ugovorom. Roditelj od prvog dana upisa plaća Ustanovi punu cenu.

Svu potrebnu dokumentaciju Ustanova predaje Sekretarijatu radi dalje obrade i dobijanja subvencije

ZAPOSLENI

Primarni cilj naše predškolske ustanove je da vaše dete bude srećno i zadovoljno, da nauči važnost prijateljstva, da nauči da voli, da razvije maštu…

Zato smo pažljivo birali motivisane vaspitače i medicinske sestre kao i stručne saradnike da bi vašoj deci pružili neizmernu bezbrižnost, ljubav, pažnju, razumevanje sa jedne i stručnost sa druge strane.

Izuzetno su motivisani da posećuju razne seminare i rade na svom usavršavanju da bi njihove kompetencije bile na zavidnom nivou.

U jaslenom uzrastu pored bezgranične ljubavi i pažnje, osamostalićemo dete za dalje korake pružajući mu potpunu podršku prilikom svakog napredovanja.

Svi zaposleni žele da učestvuju u očuvanju i unapređenju zdravlja vašeg deteta, da podstičemo njegov razvoj kroz raznovrsne aktivnosti što individualne što grupne, uz praćenje njihovih interesovanja i potreba.

U vrtićkom uzrastu unosimo sve inovacije na najzanimljiviji način želeći da njihovo odrastanje ima pečat čarobnih saznanja.

U svakom trenutku pratimo njihova interesovanja i potrebe želeći da budemo neko zbog koga su srećni i nasmejani.

SARADNJA SA PORODICOM

Zagovornici smo potpune saradnje porodice i vrtića. Jedino zajedničkim snagama možemo napraviti odličnu platformu za lepo, bezbrižno i srećno detinjstvo.

Iz tog razloga uključujemo porodicu u sve oblike naše saradnje, osluškujemo i prepoznajemo svaku individualnu potrebu svake porodice. Smatramo da je porodica poput školjke i da je biser te školjke dete koje ćemo zajedno pripremiti za buduće korake kroz život.

Porodica i zaposleni u vrtiću medjusobno daju jedni drugima podršku i razumevanje što je neophodno za pravilan rast i razvoj svakog deteta.

Oblici saradnje sa roditeljima nemaju šablon po kojima će se ona odvijati, ali podrazumeva razmenu informacija na dnevnom nivou, što uključuje ponašanje deteta u toku dana, uključivanje u aktivnosti i njegovog raspoloženja, ishrani.

Bitno nam je da znamo sve promene u porodici ne bi li sprečili negativne reakcije dece ili predupredili ishitrene odluke roditelja prilikom dešavanja i promena u porodici.

Pisana komunikacija ili obaveštenje preko oglasne table takodje je važan deo saradnje roditelja i vrtića. Tu prvenstveno izlažemo plan rada za tekući mesec, zatim informacije o izletima, letovanjima, zimovanjima, dodatnim aktivnostima koje će se dešavati u vrtiću. Obaveštavamo vas o poseti pedijatra i stomatologa, fizijatra.Uveli smo i komunikaciju putem Viber grupa gde roditelji dobijaju svakog dana (ili po potrebi i češće) fotografije sa aktivnostima u prethodnom periodu.

Kreativni panoi će nam služiti za predstavljanje dečijih radova i kontinuirano praćenje napredovanja dece na tom polju.

Otvorena vrata su takodje jedan od važnih oblika saradnje gde roditelji i vaspitači verbalizuju svoja zapažanja, rešavaju nedoumice, probleme i gde vaspitači roditeljima saopštavaju samo napredovanje deteta na svim poljima.

Otvorena vrata imaju mesečni termin, ali će se odvijati i po dogovoru i potrebama roditelja i vaspitača.

Uveli smo ankete i upitnike kako bi imali što bolji vid komunikacije i saradnje sa roditeljima, kako bi ispunili njihova očekivanja, potrebe i želje.

Roditeljski sastanci  se održavaju po potrebi roditelja i vaspitača i kada rad zahteva okupljanje radi dogovora.

Uvrstili smo u naš rad i noćenje u vrtiću kako bi roditelji mogli da organizuju jedan vikend izlazak samo za sebe, jer samo srećni roditelji su dobri roditelji za svoje dete.

Stručni saradnici su  na raspolaganju roditeljima za sva pitanja i nedoumice. Dileme ćemo rešavati zajedničkim snagama kako bi deca detinjstvo pamtila kao najbolji i najlepši vid odrastanja.

Organizujemo razne priredbe i radionice gde pokazujemo raznoliko napredovanje i kreativnost vaše dece.

ADAPTACIJA

Adaptacija na vrtić je normalna pojava prilikom dolaska deteta u vrtić. Svako dete različito reaguje na pojavljivanje u novi, za njega nepoznati prostor. Često se javlja strah od odvajanja, napuštanja, neretko i plač. Bitno je da se zajedničkim snagama angažujemo kako bi dete što bolje i  bezbolnije prihvatilo vrtić kao deo njegove svakodnevnice.

Pravilna adaptacija je vrlo važna za detetov psihološki razvoj i to je prvi korak za uspešnu adaptaciju. Bitno je, ako ne i najbitnije, da sam roditelj ima pozitivan stav prilikom dolaska u vrtić jer je pokazatelj da je to prvi korak ka uspešnoj adaptaciji.

Praktikujemo da postupno i temeljno uključujemo dete u rad, prvo sa roditeljem u sobi, potom sa roditeljem ispred sobe, a potom i samostalan boravak deteta u sobi.

ISHRANA

Vrlo nam je važno da vaše dete od samog starta stiče zdrave i pravilne navike kada je ishrana u pitanju. To je samim tim i prvi korak ka usvajanju uravnotežene ishrane i sticanje navika za zdrav život.

Mi ćemo se, pored praktičnog dela zdravog jelovnika koji podrazumeva doručak, dve užine i ručak na bazi keteringa pažljivo odabrane kuće “Kapetanova Kuhinja”  imati i radionice o zdravom načinu života i ishrane. Veoma vodimo računa o nutritivnim potrebama dece kao i o kvalitetu pripreme hrane. Jelovnik se pravi sa nutricionistima koji vode računa o zdravom stilu ishrane i osnaživanju imuniteta kod dece.

U vrtiću raspolažemo trpezarijom koja je opremljena svim pomoćnim sredstvima za bezbedno i zdravo serviranje hrane.

U saradnji sa stručnim saradnicima napravili smo pano sa pravilima ponašanja za vreme obroka kako bi deca razvila i usvojila navike za pravilno korišćenje pribora za jelo.

Svi obroci se serviraju u isto vreme, a deca su uključena u postavljanju i rasklanjanju hrane da bi stekla i usvojila navike zajedničkog rada i potrebe podele poslova.

Raspored serviranja obroka je sledeći:

doručak 8:30-9hvoćna užina 10hužina 15:15 - 15:30hručak 14h

VIDEO NADZOR

U našem vrtiću deca su, pored budnog oka naših zaposlenih, obezbeđena i video-nadzorom. Vlasnik vrtića i direktor će imati konstantni pristup video-nadzoru, tako da ćete sa te strane u potpunosti biti mirni jer će vaša deca u svakom trenutku biti bezbedna.